View Single Post
Stary 15-09-2011, 21:09   #6
Magik123
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo
Silnik: spalinowy
Rocznik: nie młody
Domyślnie Odp: Ile dostane za stluczke na parkingu?

Cytat:
Napisał karloss Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziwię się Tobie, że chcesz brać gotówkę od ubezpieczyciela. Zawsze wyjdziesz na tym niekorzystnie. Pamiętaj, że zwykle sama wymiana nie wystarczy, gdyż trzeba zrobić cieniowanie całego boku (malowanie).
W moim przypadku, przy lekkim wgnieceni drzwi i malowaniu całego boku cena wyniosła 1900zł brutto. Dobre malowanie to ok 500zł za element. I tak musisz iść do rzeczoznawców i dopiero wtedy decydujesz czy gotówka czy na nie.
Kto Ci o cieniowaniu tak naopowiadał? Chyba Twoj majster chciał cie naciagnac, bo nigdy nie ma powiedziane ze trzeba element cieniowac, z uwagi na to ze zalezy jak mieszalnia dobierze odcien, a dwa zalezy jak zostanie nałozony lakier, oraz czy chcemy robic polerke dodatkowych elementow, oraz w jakim sa stanie. Mi jak do tąd udało sie malowac rozne kolory bez cieniowania i za kazdym razem jest idealnie, nawet Vectra ma 2 elementy lakierowane i nie poznasz ktore to. Raz ze mam bardzo sprawna mieszalnie, znajomi, a dwa ze troszke przelałem juz litrow nie tylko na autach, srednio 20-50 litrow tygodniowo, a to nie mało. W miedzy czasie jakies auto.

Kolejne to za 500zł to naciaganie, znam lakiernikow ktorzy dra 450 za element, a nie maja pojecia o malowaniu, lakieruja jak kalecy i tragicznie to wyglada, znam tez takich co biora 150-250 i naprawde potrafia zrobic to porzadnie. Cena nie decyduje o efekcie, sam tych po 450 poprawiałem kumplowi. To ze dajesz z siebie zdzierac kase to nie znaczy ze ktos sobie z tego zyły wypruwa bo tak nie jest.
Magik123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem