Cytat:
|
Dziwię się Tobie, że chcesz brać gotówkę od ubezpieczyciela. Zawsze wyjdziesz na tym niekorzystnie. Pamiętaj, że zwykle sama wymiana nie wystarczy, gdyż trzeba zrobić cieniowanie całego boku (malowanie).
W moim przypadku, przy lekkim wgnieceni drzwi i malowaniu całego boku cena wyniosła 1900zł brutto. Dobre malowanie to ok 500zł za element. I tak musisz iść do rzeczoznawców i dopiero wtedy decydujesz czy gotówka czy na nie.
|
Kto Ci o cieniowaniu tak naopowiadał? Chyba Twoj majster chciał cie naciagnac, bo nigdy nie ma powiedziane ze trzeba element cieniowac, z uwagi na to ze zalezy jak mieszalnia dobierze odcien, a dwa zalezy jak zostanie nałozony lakier, oraz czy chcemy robic polerke dodatkowych elementow, oraz w jakim sa stanie. Mi jak do tąd udało sie malowac rozne kolory bez cieniowania i za kazdym razem jest idealnie, nawet Vectra ma 2 elementy lakierowane i nie poznasz ktore to. Raz ze mam bardzo sprawna mieszalnie, znajomi, a dwa ze troszke przelałem juz litrow nie tylko na autach, srednio 20-50 litrow tygodniowo, a to nie mało. W miedzy czasie jakies auto.
Kolejne to za 500zł to naciaganie, znam lakiernikow ktorzy dra 450 za element, a nie maja pojecia o malowaniu, lakieruja jak kalecy i tragicznie to wyglada, znam tez takich co biora 150-250 i naprawde potrafia zrobic to porzadnie. Cena nie decyduje o efekcie, sam tych po 450 poprawiałem kumplowi. To ze dajesz z siebie zdzierac kase to nie znaczy ze ktos sobie z tego zyły wypruwa bo tak nie jest.