Cytat:
|
Niestety mam kolejne Mondeo z brudzącymi się reflektorami. Ma dopiero 4 miesiące a od środka na reflektorach jest mnóstwo brudu. Strach pomyśleć jak będzie to wyglądało za jakiś czas.
Niestety ASO odrzuciło reklamację i twierdzi (na piśmie), iż jest to normalne zjawisko.
Co ciekawe w ogóle nie sprawdzili, czy obecnie strumień świetlny jest zgodny z homologacja (76/761/EWG) tylko tak "na oko" stwierdzili, iż nic nie zrobią.
Gdzie można się odwołać od decyzji ASO i czy ma to sens.
Może ktoś wie czy we Wrocławiu lub Katowice/Chorzów jest jeszcze jakieś ASO, które wymienia brudne reflektory (zwykłe halogeny).
Załączam odpowiedź z ASO (moim zdaniem jest kuriozalna).
Ps. Szkoda, iż tego forum nie czytałem przed zakupem Mondeo (choć nie wiem czy teraz nie wszystkie nowe samochody tak nie mają).
|
Proponuję polemikę na zasadzie wytknięcia niespójnej polityki obsługi reklamacji reflektorów. Jak widać na forum - niektórym osobom (w tym mnie) reklamację uznano a niektórym nie.
Jest to odnotowane w systemach informatycznych i w dokumentacjach samochodów. Może połączmy siły i udostępnijmy dane kto gdzie i kiedy wymienił światła i zrób z tego awanturę. Niby dlaczego jednym się udało a innym nie ?
Na jakiej podstawie światła uzyskały homologację skoro wykazują tendencję do utraty swoich właściwości w warunkach normalnego użytkowania w normalnej atmosferze, "która nas otacza"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ?
Ktoś kto napisał taką idiotyczną odpowiedź z forda strzelił sobie gola i tyle.
Mając materiał o wybiórczym traktowaniu klientów przez importera napisz pismo do urzędu ochrony konsumenta i sprawę powinieneś wygrać - chociaż zapewne nieprędko doprowadzisz do wymiany.