View Single Post
Stary 22-09-2011, 15:21   #1
PiotraChorzów
ford::advanced

Model: Galaxy
Silnik: 2.0+LPG
Rocznik: 1996
Domyślnie Nagrzewnica TYŁ - jej podłączenie i regulacja

Mam kilka pytań odnośnie ogrzewania w Galaktyce
Rocznik 1996
silnik 2.0 benzyna
Klima automatyczna /jedna strefa/

1.W tylnym nadkolu mam nagrzewnice - działa tylko grawitacyjnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Brak jakiejkolwiek regulacji nawiewu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

2.Do tylnej nagrzewnicy mam pociągnięte stalowe przewody na podwoziu , w połowie długości mam wstawione dwa 50cm węże gumowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- czy coś tam było i zostało wycięte Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- czy stalowe rurki doprowadzające ciepły płyn do tył nie powinny być IZOLOWANE termicznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

3.Czy na dodatkową tylną nagrzewnice jest gdzieś montowany termostat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czy razem z przodem jest wpięta w tzw. "krótki obieg” bo jeśli tak jest to znalazłem przyczynę dlaczego tak rzadko wskazówka temperatury na wskaźniku staje do „pionu”
PiotraChorzów jest offline   Odpowiedź z Cytatem