Temat: [Ogólne] box proracing
View Single Post
Stary 23-09-2011, 08:46   #65
romek10
ford::average

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: box proracing

a_iverson,
U mnie na szczęście tendencja jest prawidłowa, bo box mu pomaga a nie hamuje.
Natomiast trochę mnie dziwi teoria zarzynania pompy, bo zarówno moje spostrzeżenia jak i wcześniejsze kolegi crocos246 wskazują, że komputer w Mondeo sam się broni i po przekroczeniu 200bar'ów (niezależnie jakby box to chciał zaniżać) wywala migającą sprężynkę przechodząc w tryb awaryjny.
Stąd mnie się wydaje że używając box'a, który jedynie podnosi ciśnienie na CR, nie da się pompy zarżnąć.

Co do modyfikacji programowych, jakie u ciebie były to nie wiem, ale zapewne Heko mógłby podać czy da się kompa tak zmodyfikować by limit 200barów na CR ominąć. On już nie jednych magików zapewne musiał poprawiać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Tyle, że wchodzimy w temat jak spaprać chip tuning zamiast pisać o box'ach.

@Heko,
Co ta kijanka ma za elektronikę i wtryski (bosch?), że samym box'em można jej ponad 30% dodać? Toż ten cee'd jest teraz mocniejszy niż Twoja foczka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez romek10 ; 23-09-2011 o 08:47 Powód: interpunkcja :)
romek10 jest offline   Odpowiedź z Cytatem