Na początku tego roku zakupiłem żarówki Night Breaker Plus + 90% (Osram), w porównaniu z żarówkami które wcześniej testowałem (Philips +30%), niebo a ziemia. Widoczność znacznie lepsza na poboczach i po linii prostej, bardzo dobrze odbijają światło znaki drogowe z dalekich odległości (widoczny kontur drogi), światło jaśniejsze/bielsze niż w Philipsach. Żywotność żarówek oceniam na średnio-długą, do tej pory przepaliła się jedna, czyli po około 8 miesiącach jeżdżenia po mieście, włącz i wyłącz. Patrząc na ceny: Osram około 22zł/sztuka, Philips około 12zł/sztuka (kupione na stacji). Jeden Philips przestał świecić po 4 miesiącach, i wtedy zmieniłem żarówki. Do porównania nie opisywałem marketowych żarówek, bo nie ma co opisywać. Żarówka żarowa zawsze będzie się przepalała, i nie ma na to reguły, jednym szybciej a drugim wolniej. Co innego żarówki LED. Jestem zadowolony z zakupu produktu firmy Osram i nie narzekam. A masz wymienione wkładki reflektorów (stare = żółte plastiki) w lampach, bez nich nie ma sensu zakupu żarówek ???
Tak to u mnie wyglądało, przy wymianie wkładek:
http://forum.fordclubpolska.org/show...62#post1459562