Temat: [Galaxy 1994-2000] Podmiana zegarów czy możliwa?
View Single Post
Stary 25-09-2011, 23:27   #75
Witek_1958
ford::advanced

Imię: Witek
Model: Fordy: Galaxy / Grand C-Max
Silnik: 2.0i DOHC / 1.6 EcoBoost
Rocznik: 02'1996 / 05'2011
Domyślnie Odp: Podmiana zegarów czy możliwa?

Cytat:
Napisał 1robert Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pierwszy rekonesans:
-odkręciłem licznik - nie ma sławnej czarnej kostki więc muszę kupić licznik z kostką
-co do kabelków czujników drzwi - moim zdaniem najlepszy sposób to sposób z diodami - tyle tylko że ja bym użył zwykłych diod 1A bo przecież lampki są załaczane przekaźnikiem czyli tam tylko idzie sygnał sterujący niskoprądowy.
-nie wiem co z sygnałem kontroli żarówek przy BSI

gdzie dorwać opis / schemat podłączeń BSI?
..... kupuj licznik z roku swojego auta - wtedy nie bedzie problemu z pinami we wtyczkach .....
..... diody daj minimum 5A ( są nieduże fi=10mm ) ja dalem wieksze bo takie mialem ...... przełaczniki w drzwiach załączają lampki bez przekaźnika ...... moduł komfortu zapala je podając masę równolegle do przełączników ......
..... moduł kontroli lamp ma takie same oznaczenie jak ten ktory ja zastosowałem (polecam - kontroluje 8 obwodów - moduł z Galaktyki tylko 6 obwodów) - inne są tylko pierwsze cztery (87BG 10C909AA).......
...schematy są w TIS ....