Odp: Potrzebna pomoc odnośnie PC
Kartę graficzną chciałem kupić na tyle dobrą, aby za jakąś chwile nie żałować, że coś już na niej nie "idzie". Moja poprzednia GF 8800 GTS OC w Dirt 3 dawała sobie świetnie rade na średnich ustawieniach. Nie chciałbym na pewno nic gorszego. Jeśli chodzi o Radeona to wyczytałem, że są to niezłe karty za w miarę przyzwoite pieniądze (790 PLN).
Procesor na razie zostaje zresztą, pod LGA 775 nic dużo lepszego nie wstawię.
No chyba, że przyjdzie mi wymieniać całą płytę główną. Czego bym na razie nie chciał.
Zasilacz kupię razem z kartą graficzną.
Mam jeszcze jeden problem od czasu, kiedy grafika jest nierozpoznawalna przez system i występują krzaki podczas uruchamiania. Takie peryferia jak skaner i drukarka mają problem z komunikowaniem się z kompem. Jak przepnę sprzęt na przednie USB to wszystko jest ok. Dziwne trochę i zastanawia mnie czy coś się z płytą główną nie stało?
Kuż w kompie to niestety normalność, staram się aby było go tam jak najmniej.
W obudowie jest urządzenie, które informuje mnie o przekroczeniu poziomu temperatury zadanej. Zresztą są dwa wentylatory 120mm, jeden oryginalny na procesorze (chyba 80mm), do którego jest doprowadzony tunel z powietrzem z zewnątrz kompa. Na tylnej ściance jest jeszcze dodatkowy 80mm. Temperatura procesora to zaledwie 39-40 stopni.
Ostatnio edytowane przez galowy ; 26-09-2011 o 18:34
|