Cytat:
|
... jestem na środę omówiony napiszę jak mi poszło ...
|
Środa to już nie jedna minęła i nie ma relacji z naprawy (rozwiązania problemu). Czy możesz napisać jak zakończyła się sprawa?
Ja miałem podobny problem.
Pewnego dnia przestało działać otwieranie auta z pilota. Symptomy awarii dało się odczuć kilka dni wcześniej kiedy zamiast otwierać, naciśniecie przycisku "otwierania" na pilocie wywoływało alarm. Po kilku próbach udawało się jednak wejść do auta i odpalić silnik. Do czasu aż w żaden sposób już to nie zadziałało.
Po przewiezieniu auta do serwisu "Auto Spec" w Gdańsku, fachowcy orzekli iż winny jest uszkodzony moduł GEM i wymiana będzie mnie kosztowała 880zł.
Nauczony aby mieć ograniczone zaufanie do "fachowców" sprawdziłem w ASO. Moduł ten kosztuje 1030zł za nowy, ale na allegro identyczny jak mój dostałem za 300zł.
Wymiana poszła gładko, ale...
Trzeba było zakodować oba kluczyki (o czym nie poinformowali mnie fachowcy) w związku z czym musiałem pojechać do warsztatu ponownie.
Przestało również działać ogrzewanie przedniej szyby i kolejna wizyta na przeprogramowanie modułu.
Ogrzewanie teraz działa, ale tak zwane cyknięcie kierunkowskazami które do tej pory powodowało ich trzykrotne zaświecenie zmieniło się w jednokrotne. Czyli kolejny raz będę musiał pofatygować się do warsztatu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Konkluzja a zarazem pytanie jest następująca:
Lepiej zrobić to samemu i pytanie czy ktoś wie w jaki sposób (czym) programować moduł GEM
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.