Temat: [Mondeo 2000-2007] Instrukcja -> wymiana żarówek w zegarach
View Single Post
Stary 29-09-2011, 20:08   #177
waco2
ford::amateur

Imię: Wac
Model: mk2
Silnik: 2.0 Pb
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Instrukcja -> wymiana zarowek w zegarach

gotowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dolnej osłony - pod kolumną kierowniczą - nie trzeba zdejmować. wystarczy zdjąć tą górną - nad kolumną. trzeba ją pociągnąć mocniej do góry tuż za kierownicą - tam ma dwa zatrzaski, żadnych śrubek. dalej jest połączona "szmatą" z tą osłoną pod zegarami. udało mi się to wyjąć i zegary po odkręceniu dwóch śrubek, jak na zdjęciu, same do mnie wyszły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
miałem spaloną jedną ale wymieniłem komplet 10 żarówek na 12V. jedna nawet już była wcześniej wymieniana bo też była 12V a reszta 14V.
Teraz byłem sprawdzić jasność podświetlenia (przed domem całkiem ciemno, jak w nocy) i teraz zegary świecą trochę słabiej, ale zauważalnie. oczywiście sprawdzałem na ustawieniu potencjometra na full jasno. ale i tak na full to za jasno, wiec jest super. ważne, że wszystkie lampki świecą. bez tego forum bym tego nie zrobił. tak samo jak wymiana czujnika świateł cofania na skrzyni biegów. dzięki za pomoc chłopaki i dziewczęta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

a tak wyglądają oryginalne żarówki:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

tu link do zdjęcia w dużym powiększeniu: http://img560.imageshack.us/img560/5...eniezegarw.jpg

Ostatnio edytowane przez waco2 ; 29-09-2011 o 20:27
waco2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem