Temat: [Mondeo 2000-2007] Wymiana lusterek manual na elektryczne
View Single Post
Stary 01-10-2011, 12:35   #4
ChazzyChazz
ford::beginner

Imię: Wojtek
Model: S-MAX / FOCUS
Silnik: 2.0 TDCI 143 KM / 1.6 16V 100 KM
Rocznik: 2007 / 2010
Domyślnie Odp: Wymiana lusterek manual na elektryczne

Sorki że odgrzewam kotleta, ale również przymierzam się do przekładki lusterek - mam niedużą żonkę i ma kłopoty dziewczyna z dostaniem ręką do prawego uchwytu regulacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nasuwa mi się w związku z tym, co przeczytałem w poprzednich postach parę pytań, może ktoś trafił na to samo i da mi parę wskazówek.
Po pierwsze, ta podówójna wiązka od drzwi do auta - ja mam w swoim pojedynczą i zaślepkę. Co w takim razie idzie tą górną i czy wszystko będzie działać, jeśli jej nie podłączę? Kolega rednaxelA pisze, że najlepiej dokupić wtyk od stony auta - czy to będzie taki ślepy wtyk, czy tam jest pociągnięta instalacja i musi wszystko być spięte, żeby zadziałało?
Po drugie, czy nie trzeba dorabiać żadnych kabli w poprzek auta, żeby dało się lewym i prawym lusterkiem sterować? Czy może właśnie w tym górnym idzie ta wiązka w poprzek?
Po trzecie - gdzieś natknąłem się na dyskusję, że luterko od anglika będzie pasować, ale nie da rady go wyregulować, bo fabrycznie jest ustawione pod innymi kątami, a zakres regulacji nie da rady tego skompensować. Czy ktoś robił coś takiego i potrafi jednoznacznie określić czy anglik da radę, czy nie? Może ewentualnie da się jakoś rozebrać i coś przestawić, żeby skompensować?
Chodzi mi o przekładkę przedliftowych manualów na przedliftowe elektryczne.
ChazzyChazz jest offline   Odpowiedź z Cytatem