View Single Post
Stary 03-10-2011, 16:37   #2407
ChazzyChazz
ford::beginner

Imię: Wojtek
Model: S-MAX / FOCUS
Silnik: 2.0 TDCI 143 KM / 1.6 16V 100 KM
Rocznik: 2007 / 2010
Domyślnie Odp: [MK3] [MK4] CHIP TUNING

Cytat:
Napisał Snajper_881 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wątpię, żeby cokolwiek działo się złego po zwiększeniu mocy z 90KM na powiedzmy 120KM. Tym bardziej w TDDI...CHIPuj i nie nie martw się. Zastanawiam się, czy nie pasowałoby wtryski ze 115KM i do tego zamówić u jakieś fachora większa turbinę. Pamiętam, że ktoś na TDDI 115KM i hybrydzie wyciągnął coś koło 160KM. Większy Intercooler obowiązkowy. Szacunkowy koszt: program, turbina, intercooler,wtryskiwacze około 3200zł. Tak jak mówię, tutaj mówimy już o profesjonalnym tunningu i mocy rzędu 160KM. Może wystarczy Ci sam chip, nie jest drogi, pisz do HEKO....ale pamiętaj, apetyt rośnie w miarę jedzenia ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za wyczerpujące info. Chyba jednak zostanę przy samym chipie, bo przy takim koszcie jak piszesz, to bardziej mi się opłaca sprzedać to i kupić TDCI 130 koni i zawirusować. Szczególnie, że mam słabo wyposażoną wersję. Myślałem, że jest może jakieś jedno wąskie gardło, ale widzę, że prawie wszystko w moim przypadku jest wąskim gardłem! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak w ogóle to ~160 koni by było oj oj, ale coś mi się zdaje, że po czymś takim przydałoby się dozbroić zawiechę i hamulce, a to by podniosło koszt z ok. 3 do ok. 5 tysi, jak nie więcej... No i tu znów powraca temat zmiany na mocniejszy model Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ChazzyChazz jest offline   Odpowiedź z Cytatem