Odp: Falujące obroty 1.8 Duratec
witam, ja posiadam Mondeo MK III, 2.0 16V benzyna, bez gazu i mam bardzo podobny problem, czyli dojeżdżając do skrzyżowania na wolnym biegu tak przy samym końcu zatrzymywania się czyli w okolicach od 15km/h do całkowitego zatrzymania obrotomierz najpierw wskoczy na ok 1500 następnie spadnie na ok 650 i na końcu zatrzyma się na właściwych obrotach, stojąc na włączonym silniku na luzie silnik pracuje idealnie, w trakcie jazdy cisza, kiedyś mój mechanik powiedział mi " olej to, fordy już tak bardzo często mają" i jakoś nie drążyłam tego tematu
dodatkowym problemem jaki ja posiadam przy moim aucie to coś takiego że jak chce energicznie ruszyć z jedynki to samochód spadnie wtedy z obrotów okropnie się przymuli na pograniczu zgaśnięcia( choć może 2 razy zdażyło mi sie zeby mi zgasnął w takiej sytuacji a mam go 3 lata) i dopiero po ok 1,5 sek odmuli go i zaczyna normalnie ciągnąć
nie wiem co może być tego powodem(auto dużo mi pali bo aż 18-20L/100km) i też każdy mechanik olewa to jak mu o tym mówię-twierdzą że po podpięciu pod komputer jest wszystko ok
pozdrawiam
|