Temat: [Mondeo 2000-2007] Opony zimowe - jakie...?
View Single Post
Stary 06-10-2011, 10:44   #350
FrogsterPL
ford::advanced

Imię: Piotr
Model: Galaxy Mk3
Silnik: 1.6EB 160 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Opony zimowe - jakie...?

cybershot, dzięki, ująłem je też w zestawieniu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zobaczymy co z tego wyjdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeśli się wyrobię w ciągu 30 minut to wrzucę ten plik, jeśli nie to wieczorem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

EDIT:

OK, gotowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Trochę mi zeszło, bo chciałem to maksymalnie dopracować.

Jeśli chodzi o oceny użytkowników - jak widać po otwarciu arkusza, te z portalu Opony.pl są na ogół znacząco wyższe i mogą nieco zawyżać punktację. Dlatego też "przetestowałem", co by się stało gdyby nie brać ich pod uwagę. Zmian nie byłoby dużo, kilka małych przetasowań, z których najważniejszym jest wskoczenie na podium Continentala TS830 w miejsce GoodYeara UltraGrip Performance 2. W poniższym pliku taka punktacja nie jest uwzględniona, dlatego ostatecznie podium wygląda następująco (uwaga: do tego zestawienia pod uwagę były brane TYLKO oceny użytkowników tych opon!):

1. Michelin Alpin A4
2. Bridgestone Blizzak LM-30
3. Goodyear UltraGrip Performance 2 (który ma jednak przerąbaną cenę, przez co powinien polecieć o ładnych kilka miejsc w dół...)

Resztę można zobaczyć w zestawieniu, które przygotowałem, mam nadzieję, że jest w miarę czytelnie:

http://www.speedyshare.com/files/30622791/opony.xls

Kilka uwag:
- średnie oceny obliczałem "na piechotę", więc mam nadzieję, że się nigdzie nie pomyliłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- zestawienie zawiera 18 modeli opon od następujących producentów: Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Nokian, Pirelli, Toyo, Yokohama,
- w zestawieniu określony jest typ bieżnika każdej opony (dla takich "psycholi" jak ja, którzy woleliby coś asymetrycznego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), podane są oceny z 3 testów (ADAC, Auto Motor und Sport, SportAuto; oczywiście podane tylko wtedy jeśli takowe znalazłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), oceny użytkowników, najniższe znalezione przez Ceneo.pl ceny danych modeli opon (dla rozmiaru 205/55 R16 z indeksem prędkości H lub V oraz indeksem nośności 91 lub 94) oraz, do niektórych opon, parę krótkich uwag.

Mam nadzieję, że komuś się to zestawienie przyda. A nawet jeśli nie - mi się przydało, bo zdecydowałem się na Bridgestone Blizzak LM-30 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez FrogsterPL ; 06-10-2011 o 13:43
FrogsterPL jest offline   Odpowiedź z Cytatem