Temat: [Mondeo 2000-2007] Opony zimowe - jakie...?
View Single Post
Stary 06-10-2011, 15:43   #352
FrogsterPL
ford::advanced

Imię: Piotr
Model: Galaxy Mk3
Silnik: 1.6EB 160 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Opony zimowe - jakie...?

Dlatego napisałem, że te nowe modele zapewne będą CO NAJMNIEJ tak samo dobre, jak ich poprzednicy.

Masz lepszy sposób na takie zestawienie? Bo ja nie... Starałem się tylko zebrać w jednym miejscu wszystkie dane, jakie znalazłem. A czy ktoś z tego skorzysta i "po swojemu" ustali punktację to już jego sprawa.

Oczywiście, niektórzy wolą postawić na zupełną nowość, niektórzy na co co już chwilę jest na rynku (byle nie za długo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). U mnie w sumie największy wpływ miało to, że Bridgestone jest asymetryczny. Pomijając już kwestię ząbkowania, po prostu bardziej mi się podoba, co przy wyrównanych ocenach opon też nie jest dla mnie bez znaczenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Całkiem przyjemna jest też cena Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A co do testów ADAC, to szczerze mówiąc, dla mnie są trochę o kant 4 liter potłuc. Jakim cudem jedna opona może raz dostać jedną gwiazdkę, a innym razem 3 (mowa właśnie o Twoich GoodYearach)? Toż to jakiś bezsens. Ja rozumiem, że rozmiar opony ma znaczenie na właściwości jezdne, ale żeby była taka przepaść między oponą 175/65 R14 T (której przyznano 1 gwiazdkę) a oponą 195/65 R15 T (3 gwiazdki)?

Ostatnio edytowane przez FrogsterPL ; 06-10-2011 o 15:48
FrogsterPL jest offline   Odpowiedź z Cytatem