View Single Post
Stary 08-10-2011, 22:10   #12
Glenroy
ford::advanced

Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MK4 TitS
Silnik: 2.0TDCi DW10C
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Zapalony check po zaślepieniu EGR 2.0tdci 136hp

Cytat:
Napisał karmaz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
swoją drogą ja bym nie ruszał egr-a bo podobno ma wpływ na chłodzenie silnika,dokładnie jak mi powiedział kiedyś mechanik,egr ma wpływ na chłodzenie denek cylidrów tłoka czy jakoś tam,Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zawór recyrkulacji spalin i chłodzenie silnika? eeee jakaś epoka mnie ominęła? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Podstawowym zadaniem EGR-a jest "zawracanie" części spalin do mieszanki zamiast powietrza podczas pracy bez obciążenia silnika i jest to tylko tak samo jak DPF kolejny chory wymysł "zielonych", co najlepsze czy z tym, czy bez tego osprzętu, auto spełnia takie same normy emisji i jedzie tak samo albo, w przypadku zaślepienia EGRa, nawet lepiej, ale coś musi się psuć, żeby koncern miał z czego łapać kasę, tak? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mam zaślepiony EGR w 2.0TDCi i już jakiś czas jeżdżę z zapalonym MIL-em, w poniedziałek przy okazji wymiany oleju i czyszczenia chłodnic mechanik ma się go w jakiś sposób pozbyć, nie wiem jak, postaram się wyciągnąć od niego ten magiczny sposób, ale na pewno nie będzie to poprzez modyfikacje softu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Glenroy jest offline   Odpowiedź z Cytatem