View Single Post
Stary 15-10-2011, 15:47   #45
azooo
ford::beginner

Model: Grand C-Max
Silnik: 1,6 EcoBoost 150HP
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: C-Max: zamówiony a odebrany

Po ponad 6 miesiącach oczekiwania odebrałem wreszcie mojego granda. W ramach rekompensaty otrzymałem gadżety forda, komplet zimówek oraz pełen bak paliwa. Wrażenia z jazdy podobnie jak kolega De-Zet z małą różnicą- po pierwszym zalaniu komp wskazał zasięg 740km. W miarę upływu kilometrów zasięg szybko się zmniejszał i na dzień dzisiejszy w baku połowa a przejechane tylko lekko ponad 250km (zasięg 330km)... Spalanie średnie w granicach 9,2l (100km trasa, reszta to jazda miejska). Nogę mam raczej lekką i staram się jezdzić uważając na spalanie, ale w tym tempie kolejne tankowanie zapowiada się w graniach 500km. Jak to wyglądało u Was ? Rozumiem, że silnik przez pierwszych kilka tysięcy musi sie ułożyć ale żeby różnica była tak drastyczna ? Fotki wrzucę niebawem.

btw. potwierdzam, że kolorowy wyświetlacz komputera występuje tylko w połączeniu z navi sony, gdyż na tym ekranie wyświetlane są komendy nawigacji.
btw2. czy skusił się ktoś na elektryczne zmykanie klapy bagażnika ? U mnie od czasu do czasu klapa się nie domyka i komputer sygnalizuje otwarty bagażnik. Obawiam się, że podczas wizyty w myjni babka próbowała zamknąć klapę ręcznie i rozregulowała siłowniki.

Ostatnio edytowane przez azooo ; 15-10-2011 o 15:58
azooo jest offline   Odpowiedź z Cytatem