Do Mk4 mogą też być 215/55 (Ford montuje 205/55 w Mk4 chyba tylko do wolnossących silników 1.6). Ale np. ze względu na koszty, 205/55 są oczywiście dopuszczalne. Z tego co widziałem wg tabeli zamienników, mogłyby też być 205/60, ale głowy nie dam, musiałbym jeszcze raz sprawdzić.
U mnie opony już wymienione:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak już wspominałem, są to
Bridgestone Blizzak LM-30, rozmiar standardowy: 205/55 R16 91H. Pierwsze wrażenia? Hmmm... twardo, co mnie dość zdziwiło. Inna sprawa, że moje letnie Yokohamy to raczej dość miękkie opony, no ale żeby zimówki były twardsze?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co prawda mam napompowane 2,5 bara w kołach, no ale w Yokohamach było po 2,6 na koło a i tak była różnica... no nic, przyzwyczaję się
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolejna kwestia - głośniejsze od letnich. Zobaczymy, czy z przebiegiem się to zmieni.
Przyczepności za bardzo jeszcze nie sprawdzałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale pewnie jeszcze mają jakieś konserwujące świństwa na powierzchni, bo już dwa razy przy ruszaniu trochę "przemieliłem" (niewiele) przednimi kołami, bo zabrakło trakcji
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak czy owak, po pierwszej dłuższej trasie (160 km) myślę, że będzie tylko lepiej. Jak będą już warunki typowo zimowe to dam znać, jak się sprawują
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.