View Single Post
Stary 20-10-2011, 05:59   #13
lordmorte
ford::amateur

Model: mondeo MK2
Silnik: 1.8 benzynka
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: Ambaras z odpalaniem. Nie da się odpalić silnika.

Hey

Za setnym razem udało mi się odpalić furaka i pojechałem prosto do mechanika (jakies 15 kmGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) modlac sie by nie zgasl mi gdzies po drodze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Autko odstawione i dzisiaj szpece beda sie nim zajmowac. Na pewno dam znac co w koncu bylo przyczyna. Zasugeruje mechanikowi rowniez ta pompe.

Wydaje mi sie, jezeli bylaby to pompa, to diodka przy zegarku zareagowalaby mimo wszystko na immobilizer, a reakcji nie bylo zadnej, migala tak samo jak zawsze, a wg instrukcji powinna inaczej nawet w przypadku nierozpoznania kodu immo. Oznacza to, ze nie doszlo nawet do proby odczytania, bo cos jest nie tak z immo - moja diagnoza. Wydaje mi sie, ze w momencie jak przypadkiem scisnalem kluczyk na laczeniach plastyku, to wtedy odpalil... nie wiem, a nie chcialem tego testowac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dam Wam znac i dziekuje za pomoc!!!

EDIT:
Autko naprawione. Powodem nie okazal sie immobilizer, tylko sterownik. Dokladnie nie wiem co bylo nie tak, ale sterownik zostal zawieziony do jakiegos szpeca i wsio zostalo naprawione. Koszt 200 zl

Ostatnio edytowane przez lordmorte ; 15-11-2011 o 11:18 Powód: Problem rozwiazany
lordmorte jest offline   Odpowiedź z Cytatem