Dobra, sprawdzilem dzis wszystko. Sonda działa, bynajmniej napięcie oscyluje wiec wydaje sie ok.
Sprawa z MAP i MAF, banalna, dwa tyg temu odpialem przeplywke zeby zobaczyc jak auto bedzie pracowac i o tym zapomnialem, po podpieciu blad zniknal
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wartosci na wolnych obrotach po rozgrzaniu silnika do ok 80 stopni C - 2,33 g/s - 0,3 lb/min (troche mało w porównaniu do Twoich wyników).
STFT i LTFT - tutaj sa cuda na kiju. Podaje wartosci dla rozgrzanego silnika:
Wolne obroty - STFT - 9,38%, LTFT - 25% i stoi.
Lekkie zwiekszenie obrotow - STFT - 9,4%, LTFT - 0,78% i skacze.
Zaraz po odpaleniu nagrzanego auta - STFT - 25,78%, LTFT - 5,47%.
Aha, zapomnialem dodac, pomiary wykonalem na benzynie, po przelaczeniu na LPG zadnych zmian.
Silnik zaraz po odpaleniu lubi mi falowac obrotami ale lekko, nie dochodzi do 1200, pozniej ten problem znika. Aha, i ostatnio pojawil sie objaw dziwny, mianowicie podczas spadania obrotow spadaja troche "za nisko" i silnik sie lekko przydusza, wczesniej tego nie bylo. Jak troche pojade to wraca wszystko do normy i na wolnych pracuje bardzo dobrze, poza tym spadaniem z obrotow za nisko. Czasami lekko poszarpuje (lekkie wibracje) na wolnych
Co do autronika - jest mozliwosc regulacji wszystkiego. Sam ustawia, mialem na mysli to, ze ja tam nie ingeruje, bo ciezko ustawic te same czasy gdy tak skacze po mapie ktora ma ok 100 pol. Autoregulacja - poprawka wolnych obrotow bo lubi poszarpywac po autoregulacji - tak ja to robie.