Cytat:
Myślę, że regulator może być ok i problem z sygnałem z panelu. Chyba że pokręciłeś coś przy podłączaniu nowego motorka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panel nie posiada bezpieczników na poszczególne biegi ponieważ sygnał podawany jest jednym przewodem do regulatora.
|
Z tym podłączeniem to sprawa jest prosta jak konstrukcja cepa. Przedłużyłem jedynie kabel od jednej szczotki by mieć możliwość przełożenia jej na stronę odpowiednią. Użyłem kabla ze starego silnika, kable zostały zaciśnięte - dokładnie tak jak w oryginalne.
Wczoraj się przysłuchiwałem pracy silnika i ta trochę mnie zaniepokoiła. Silnik trochę świszcze, po prostu go słuchać. Nie wiem co jest powodem świstów, bo jak trzymam silnik w ręku to świstu nie słychać, jednak już zamontowany wydaje dziwne dźwięki. Jest to dźwięk przypominający pracę odkurzacza słyszanego przez ścianę od sąsiadów czy z drugiego pokoju. Mimo, że silnik wygląda idealnie to może walnięte jest łożysko. w każdym razie idzie do mnie inny silnik, tym razem od wersji europejskiej. Kupiłem go za dobra cenę, więc z ewentualną odsprzedażą nie będzie problemu.
Jeżeli problem nie leży po stronie silnika to chyba panel do wymiany. Czy możliwe jest by panel padł od jakiś przebić/oporów na starym silniku?
...mam również nadzieję, że to nie panel, bo jakoś mało uśmiecha mi się rozbiórka całego panelu przedniego. O ile dobrze się orientuję należy zdemontować całą konsolę środkową by dobrać się do śrub mocujących panel klimatyzacji. Panel jest chyba przykręcony od strony "bebechów" a nie od strony kabiny. Ktoś może to potwierdzić?