Cytat:
|
Czytalem na forum scorpio, ze w 2,3 adaptacje po resecie robi sie przytrzymujac iles tam sekund silnik na 3tys obrotow.
|
zgadza się adaptacje podobnie w eskotrach , natomiast trzeba jeszcze wcześniej wyczyścić ecu z parametrów tam zapisanych i o tym właśnie pisał DEku sam tego nie stosowałem ale być może wtedy korekty sa na 0
Korekta LTFT te 25 to jest na + czy - bo nie wiem czy to jest odnośnik czy znak Minus? 25 to na pewno za dużo obojętnie czy plus czy minus
LTFT u mnie też się zmienia nie stoi idealnie ale sa to zmiany nie takie nagłe jadę obserwuję i powoli przechodzi sobie na -4.-5 - później stopniowo na + i do zera.
w zależności od tego czy samochód czy odpalisz rano i obserwujesz stopniowo jak się rozgrzewa i czy już masz nagrzany i dopiero zaczynasz go obserwować .poobserwuj jak się zmieniaja w trasie
Szybsze zmiany w LTFT napewno będą w sterownikach LPG gdzie korekty od temperatury sa słabe tak jak u mnie stag 200 dlatego trzeba to brać rozsądnie.
no i idzie zima i rano jest chłodniej umnie to widać na mapie
jak w am trochę nierówno chodzi od rana po przełaczeniu na lpg to sprawdźcie czy wtryskiwacze LPG nie są brudne (bodajcie jakiej firmy macie wtryskiwacze?)
poduchy chyba jednak Vagiem
swoją drogą dziwne że ci się zapaliły z 2 tygodnie temu zmieniałem włącznik kierunkowskazów i też na odłaczonym aku i nic mi się nie wyświetliło