Odp: Diagnostyka ELM (silniki benzynowe)
napisałeś że bez zmian czyli korekty na lpg LTFT są 25+ (co o tym sądze pisałem o tym w postach wyżej)
niema co bić piany jak jeżdzisz na zmianę czyli odpalasz na benie pózniej się przęłacza na lpg czyli jeżdzisz i na tym i na tym.
Chyba że zle zrozumiałem i po skasowaniu błędu jeżdziłeś wyłącznie na pb absolutnie bez gazu i i wyskoczył błąd(dlatego lpg odpuszczasz jako ok)
co do bujania na wolnych na Pb to może spróbuj przełaczać w czasie wolnych na PB po kolei cylindry na gaz .czyli załaczasz pierwszy cylinder na LPG i obserwujesz czy nie buja i jak buja z powrotem na pb i załaczasz drugi itd
Może jest brudny jakiś wtryskiwacz benzyny i na zimnym gdy jest jeszcze sanie daje rade i tego nie czuć natomiast na gorącym juz jest gorzej.
Miałem taki przypadek w passacie B5 latem po odpaleniu nierówno chodził sprawdziłem tak jak opisałem i brudne okazały się wtryskiwacze benzyny wychodziło że 1 ale i tak czyszczone były wszystkie.
P.s Ecu bezyny może się adpotować do jazdy na na złych ustawieniach lpg ,rozjeżdzać mapy benzynowe
nic więcej mi nie przychodzi na razie do głowy