Odp: Migające oświetlenie (zegary, lampka pod sufitem itd)
witam
przepraszam, że odświeżam temat po tak długim okresie, ale mam identyczną sytuacje jak autor postu i ani ja ani elektrycy nie są w stanie usunąć problemu. posiadam forda focusa 1,6 benzyna z 99r. Dodatkowo u mnie zaobserwowałem, że napięcie ładowania jest za wysokie sprawdzałem dwoma miernikami na akumulatorze oraz na gnieździe zapaliczki i wynosi ok 16V a po wejściu w tryb diagnostyczny na wyświetlaczu pokazuje 14,4V co ciekawe po odpięciu wtyczki od alternatora (regulatora) napięcie jest w granicach 13,6V oraz ustępuje objaw migania oświetlenia (skoków napięcia po włączeniu jakiegokolwiek odbiornika) a w trybie diagnostycznym pokazuje 11,7V i wszystko byłoby ok ale świeci się kontrolka od ładowania oraz auto ma problemy z odpalaniem bo akumulator nie jest chyba prawidłowo naładowany. W aucie wymieniłem alternator oraz sprawdzałem na 3 regulatorach napięcia i za każdym razem objawy są identyczne, sprawdziłem także na 3 akumulatorach w tym jeden nówka, przewody które dochodzą do alternatora są ok nie ma żadnych śladów zużycia na wtyczce również, wymieniłem również pasek wielorowkowy. Przeczytałem już chyba wszystkie posty na ten temat jednak żadne rozwiązania u mnie nie przynoszą rezultatu dodatkowo po podłączeniu do kompa nie wychodzą żadne błędy. Bardzo proszę o pomoc ewentualnie o jakieś wskazówki. Z góry dziękuje i pozdrawiam
|