Cytat:
|
Witam.
Moja bella ma taką przypadłość. Pod większym obciążeniem np. pod górkę dodając mocniej gazu np od 1700 do około 2100 obrotów jest dziwny dźwięk z konsoli centralnej lub z komory silnika, takie jakby bzęczenie chrobotanie, czy ktoś miał coś podobnego?? Dodając full gazu np od 2200 nie ma takich odgłosów, czyżby turbina padała?? Przecież to roczne auto. Przebieg 17500km,
Drugie pytanie czy ktoś się spotkał z bzęczeniem spod tablicy prędkościomierza od momentu przekręcenia kluczyka do momentu zgaszenia auto nie musi być odpalone.
|
Mam przejechane prawie 30kkm i żadnych dodatkowych przypadłości opisywanych przez Ciebie w swoim aucie nie zauważyłem.
Cytat:
|
Ostatnie pytanie czy ktoś z Was przedłużał gwarancję Ford protect?? Zastanawiałem się grubo ale 4600 zł za 3,4 i 5 rok to strasznie dużo. Czy to jest opłacalne w ogóle?? Plus do tego trzeba robić przeglądy u nich, w weekend byłem i 840 zł wyszedł przegląd.
Doradzcie coś bo zaczyna mnie irytować to auto. Nie wspomne już o wibracjach na kierownicy i innych rzeczach.
Pozdrawiam
|
Co do przedłużonej gwarancji nie zdecydowałem się na nią. Przegląd miałem trochę przed upływem roku. W ASO powiedzieli, że muszę zdecydować o dodatkowym ubezpieczeniu przy przeglądzie.
Pozdrawiam