Temat: [S-MAX 2006-2015] Znane i nieznane tricki
View Single Post
Stary 26-10-2011, 15:21   #226
pman
ford::beginner

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCi 163KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Znane i nieznane tricki

U mnie z lusterkami było tak:
Przed odbiorem samochodu na pewno, na bank, na 100% nie składały/rozkładały się lusterka przy zamykaniu, otwieraniu samochodu.
Podczas odbioru zapytałem sprzedawcę, czy da się to jakoś ustawić, aby się automatycznie składały przy zamykaniu i rozładały przy otwieraniu. Coś kombinował i kombinował, szukał w Convers'ie, ale ostatecznie stwierdził, że się nie da "i dobrze, bo ma Pan szansę sam decydować kiedy są złożone, a kiedy nie". Stwierdził też, że to jakaś nowość, którą zmieniono ostatnio, bo niedawno, na wyraźną prośbę klienta, który odbierał samochód, serwis wyłączył automatyczne składanie przy zamykaniu i rozkładanie przy otwieraniu.
Chwilę później, po wyłączeniu silnika, przed wyjściem z samochodu złożyłem lusterka. Zamknąłem samochód, lusterka nie drgnęły. I oto cód, od tego momentu przy otwieraniu lusterka się rozkładają, przy zamykaniu - składają. Mina sprzedawcy - bezcenne. Ale co z tego... Teraz za cholerę nie wiem jak to wyłączyć. Ten sam sprzedawca twierdzi, że jak przyjadę na przegląd, to sprawdzą czy komputerem da się to wyłączyć. Ale mnie to kurna nie zadowala... Ja chciałbym w lecie mieć automatykę, w zimie blokadę (na wypadek zamarznięcia wody w okolicach lusterka, które może puścić sliniczek z dymem).

Dla tych, którzy będą próbowali tego co zrobiłem: zastanów się, czy na pewno chcesz włączyć automatykę, ryzykując, że potem jej nie wyłączysz :-)

A ja dalej szukam sposobu na wyłączenie automatyki...

Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale mam KeyFree.
pman jest offline   Odpowiedź z Cytatem