Cytat:
|
jak ustawiles to przekrecaj i daj znac
|
Witajcie ponownie, dziś przekręciłem kluczyk.. pierwszy raz po 10 miesiącach od remontu, ess odpalił za 2 razem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ahh znów usłyszałem jego dźwięk
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W pierwszych minutach po uruchomieniu silnik chodził bardzo głośno, różne hałasy były itp oraz nie równa praca, dopiero po jakimś czasie wszystko wracało do normy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wykonałem samoadaptację, doprowadziłem go tego że wentylator chłodnicy załączał się ok 5 razy w ciągu 3 godzin pracy, biegi sprawdziłem na postoju i działały super
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Więc do rzeczy, wypatrzyłem 3 ogromne problemy i jestem podenerwowany
1. Nowy rozrząd, pasek rozrządu o którym tu rozmawialiśmy, wszystko ustawione dobrze według znaków, bez luzów itp - dlaczego pasek przesunął się podczas pracy silnika całkiem do krawędzi? i dlaczego nadruk na pasku się już zaczął ścierać? Może jest coś źle?
2. Zauważyłem przeciek oleju silnika z obszaru pomiędzy silnikiem a skrzynią biegów, chyba sobie już przypomniałem co zrobiłem źle.. gdy montowałem miskę olejową w miejscu stuku z obudową pompy oleju i obudową kadłuba przy kole zamachowym zapomniałem dać tam silikonu uszczelniającego i najprawdopodobniej zetec tak mi teraz się odwdzięczył
3. Wracając do biegów które są dobrze ustawione i działały super, po przejechaniu 10- 20 metrów biegi odmówiły posłuszeństwa - bardzo duży opór przed wrzuceniem jakiego kolwiek biegu a przy próbie wrzucenia wstecznego zgrzyt.. masakra
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dodam że wymieniane sprzęgło, linka, olej w skrzyni itp jedyne to o czym kiedyś pisałem to problem z pedałem sprzęgła na którym jest 2 cm luzu od góry - dziwne tak jakby nowa linka była jakaś dłuższa?! - samoregulator na pedale w porządku, nic nie przychodzi mi do głowy, ale wiecie co najlepsze - idę teraz wieczorem odpalam essa jeszcze raz i biegi znów chodzą jak igła - wzorowo, lekko, bez zgrzytów a wsteczny cudo.. wiec o co chodzi.. tak jakby temperatura miała coś do rzeczy w tej sprawie?! Proszę wypowiedzcie się i pokierujcie mnie tak abym skończył to auto w końcu