Rafałku, chciałbyś mieć na kalendarzu zdjęcie z tablicami zamazanymi w taki sposób?
Albo z uciętym przodem samochodu? Ja wiem, że niektóre zdjęcia są specjalnie tak wykonane, żeby nie całe auto było pokazane, ale są to zazwyczaj zdjęcia całego przodu, lub całego tyłu, a samochoód ucięty jest mniej więcej na wysokości słupka "b"
Jeśli już na siłę nie chcesz pokazywać tablic, to wyślij mi zdjęcia z tablicami, w jak największej rozdzielczości do mnie na priv, a ja te tablice jakoś w miarę zmyślnie usunę.
Zresztą, nie wiem czy pamiętacie, w zeszłym roku miały być nie przyjmowane zdjęcia z zasłoniętymi tablicami. Co by było gdyby w tym też tak było?
Jeśli jednak ktoś sobie nie życzy, żeby jego tablice były odsłonięte, to niech to po prostu napisze, a niech sam nieudolnie w paincie nie usuwa. Niestety, dużo łatwiej ze zdjęcia usunąć jest całą tablice, niż ślad po paintowskiej gumce
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do samego robienia samych zdjęć. Z tego co wiem (przynajmniej tak twierdzi jeden z naszych klubowych fotografów
galowy, najlepsze zdjęcia samochodów robi się gdy słońce na nieboskłonie jest nisko, czyli niedługo po wschodzie słońca, lub niedługo przed jego zachodem. Z własnego doświadczenia wiem również, że samochody na zdjęciach wyglądają dużo lepiej, gdy są robione z wysokości pępka mężczyzny średniego wzrostu, niż z wysokości szyi (jak to niestety robi się większość zdjęć samochodom).
Na sam koniec, pamiętajcie, że są to zdjęcia do kalendarza, a nie do ogłoszenia. To zdjęcie ma nie tylko pokazywać ładny samochód, ale ma być ładne samo w sobie. A nawet bardzo ładne, bo zależy nam na jak najlepszej jakości kalendarza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przepraszam za długi wywód. Mam jednakowoż nadzieję, że niektórym się przyda