Temat: [Fiesta 1995-2001] brak ssania 1300 endura
View Single Post
Stary 29-10-2011, 19:13   #1
fiesta mk4
ford::beginner

Model: fiesta
Silnik: 1300
Rocznik: 1998
Smile brak ssania 1300 endura

witam wszystkich. zakładam nowy temat ponieważ po informacjach które przeczytałem na forum i nie tylko, nie rozwiązałem problemu. więc tak mam problem z obrotami silnika rano czyli moim zdanie nie działa ssanie, po odpaleniu obroty mają ok 400obr i muszę dodać gazu żeby się lekko zagrzał silnik, to wtedy jest dobrze. boję się że zimą fiestki nie odpale. nie mam pojęcia co może być nie tak ponieważ czujnik temp moim zdaniem działa pokazuje faktyczną temp po odpaleniu temp wzrasta wentylator też się załancza przy zagrzaniu, jeśli odłączę czujnik temp pokazuje temp -40stopni i wentylator działa cały czas, przepływomierz wyczyściłem, krokowca też, czujnik przepustnicy też działa, czujnik temp powietrza też dobry, świece nowe, przewody WN też nowe, a auto i tak nie ma ssania. pomocy co może być nie tak. ja już myślę czy sterownik silnika nie siada ponieważ sygnał z czujnika temp dostaje dobry. jeśli ma ktoś jekieś rady proszę o odpowiedź. z góry dzięki i pozdrawiam. dodam że to fiesta 1300 endura z 98 roku

Ostatnio edytowane przez fiesta mk4 ; 29-10-2011 o 19:19
fiesta mk4 jest offline   Odpowiedź z Cytatem