Odp: Diagnostyka ELM (silniki benzynowe)
Caly czas walcze. Sprawdzilem odme - sprawna, nie zasysa lewego powietrza.
Co ciekawe - czasami sonda sie tak jakby zawiesza - swiezo po odpaleniu sonda pokazuje 0,005V. Zainteresowalo mnie to. Przekrecilem zaplon, a sonda zaczela rosnac, od 0,005V rosla rosla rosla az do 0,11V, wtedy odpalilem samochod. Dziwa sprawa.
Aktualnie, gdy odpialem przeplywke to STFT wacha sie pomiedzy -2% a +2% na PB. Wiec hula! Na LPG na odpietej przyplwce STFT jest aż -6% na wolnych obrotach.
Najgorsze jest to, ze po resecie kompa, nie moge nauczyc samochodu poprawnych LTFT. Bo zaraz po resecie, sonda stoi - korekty rosna - LTFT zaspisuje sie 25% i nie moge tego zbic. Pojezdze troche, sonda zaczyna dzialac i wtedy jest niby ok ale LTFT wciaz 25%. Cuda na kiju.
Przeplywka podpieta pokazuje mi 2.0 g/s na rozgrzanym silniku. Na zimnym pokazywala mi 3,5 g/s, czyli tak jak powinna. Wyglada mi to tak, ze jak sie nagrzeje, to przeplywka przeklamuje, a dodatkowo sonda czasami staje.
Aktualnie odpialem przeplywke. Pojezdze troche, zobacze co sie bedzie dziac. Lecz jak chodzi o PB to STFT najlepiej (idealnie wrecz) wypada przy odpietej przeplywce...
|