Temat: [Mondeo 2000-2007] Opony zimowe - jakie...?
View Single Post
Stary 02-11-2011, 16:04   #443
kidlerr
ford::average

Model: FF2FL
Silnik: 1,6BP
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Opony zimowe - jakie...?

Cytat:
Powiem szczerze że pierwsze słyszę ,jak już to bardziej pęknięte alu felgi zdarzają się w lecie a nie zimie (mówię to z doświadczenia)

Pewnie Kolega spotkał sie z pęknietymi alufelgami w lecie, ponieważ w zimie prawie nikt na nich nie jeździGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Są felgi przystosowane do zimy więc tego problemu już nie ma , ja mam oryginalne z mondeo, przeleciały trzy sezony w zimie i nic po nich praktycznie nie widać

Może nie zostały nigdzie uszkodzone, co świadczy o doskonałej technice jazdy użytkownika, albo o znikomym przebiegu. Normalni i nie wybitni kierowcy czasami jednak w zimie w coś przygrzeją - bo to albo troche zaślisko było, albo pod śniegiem niewidoczna wystająca studzienka. A jak już uderzy to lakierek zejdzie i sól aluminium utleni jak nicGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Niekoniecznie... kupując po 200zł/sz felgę doliczając około 100zł za komplet nakrętek do stalówek i około 100zł do kompletu w miarę wyglądających kołpaków różnica między alusem robi nam się nie taka duża ,jak dla mnie warta wydania tego żeby samochód wyglądał po prostu ładnie również w zimie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja już mam felgi metalowe wraz z nakrętkami, jestem bardziej praktykiem niż estetą i policzę tak: 4 felgi metalowe używane w dobrym stanie-50zł/szt, nakrętek mi nie trzeba - 0zł, kołpaki też juz mam - więc 0zł. Razem 200zł plus oponki zimowe i też polatam. A w moim przypadku alu to co najmniej 1000 - 1500zł + nakrętki 150zł. Kazdy liczy jak mu pasuje...

Spierać się nie warto, każdy ma swoją prawdę, a poptrzebujący pomocy w wyborze kółek na zimę poczytają i coś wybiorą.
Pozdrawiam serdecznie
kidlerr jest offline   Odpowiedź z Cytatem