View Single Post
Stary 02-11-2011, 17:02   #104
bartoleq
ford::average

Model: c-max
Silnik: 1.8 125KM benzyna
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: kodowanie kluczyka z immobilaizerem

Cytat:
Napisał Matych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ręce mi opadły,jak to przeczytałem kolego,przeczytaj jeszcze raz powoli nic sam nie zaprogramuiesz oprócz pilota do centralnego zamka
fakt tutaj przyznaje racje, doczytalem teraz instrukcje.
Cytat:
Napisał Matych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
grotu nie dorabia się samemu na szlifierce,bo to nie zamek od regału.Ludzie poczytajcie trochę w necie i używajcie opcji szukaj.
a tutaj byś się zdziwił. Bylem kiedyś na "prowincji" i tam w punkcie dorabiania kluczy taki magik dorobił dosyć skompilowana gerde na szlifierce i nawet sobie z nim pogadałem o tym, bo sie zdziwiłem ze robi to nazwijmy to "manualnie".

a inna ciekawa historyjka - kiedyś tez miałem takie auto jak subaru. miałem dwa kluczyki. jeden był tak wytarty od używania, ze można było go wyjać ze stacyjki po uruchomieniu auta i autem pojechać mając klucze w kieszeni (wzór kluczyka tez daleko odbiegał od wzoru drugiego kluczyka przez te spore wytarcie) - co ciekawe drugi kluczyk rzadko używany działał tez ok i nie wypadał. Kiedyś nawet u mechanika specjalizujacego się w subaru, sprawdzilismy czy innym kluczykiem odpali moje auto (mial ich sporo) i zadnym się nie dało.

Podsumowujac nie przecenialbym laserowe/kosmiczne technologie w dorabianiu kluczy - to tylko kawalek metalu. Pozadny szlifierz zrobi wszystko.
bartoleq jest offline   Odpowiedź z Cytatem