Cytat:
|
Ręce mi opadły,jak to przeczytałem kolego,przeczytaj jeszcze raz powoli nic sam nie zaprogramuiesz oprócz pilota do centralnego zamka
|
fakt tutaj przyznaje racje, doczytalem teraz instrukcje.
Cytat:
|
grotu nie dorabia się samemu na szlifierce,bo to nie zamek od regału.Ludzie poczytajcie trochę w necie i używajcie opcji szukaj.
|
a tutaj byś się zdziwił. Bylem kiedyś na "prowincji" i tam w punkcie dorabiania kluczy taki magik dorobił dosyć skompilowana gerde na szlifierce i nawet sobie z nim pogadałem o tym, bo sie zdziwiłem ze robi to nazwijmy to "manualnie".
a inna ciekawa historyjka - kiedyś tez miałem takie auto jak subaru. miałem dwa kluczyki. jeden był tak wytarty od używania, ze można było go wyjać ze stacyjki po uruchomieniu auta i autem pojechać mając klucze w kieszeni (wzór kluczyka tez daleko odbiegał od wzoru drugiego kluczyka przez te spore wytarcie) - co ciekawe drugi kluczyk rzadko używany działał tez ok i nie wypadał. Kiedyś nawet u mechanika specjalizujacego się w subaru, sprawdzilismy czy innym kluczykiem odpali moje auto (mial ich sporo) i zadnym się nie dało.
Podsumowujac nie przecenialbym laserowe/kosmiczne technologie w dorabianiu kluczy - to tylko kawalek metalu. Pozadny szlifierz zrobi wszystko.