Temat: [S-MAX 2006-2015] 1.6 Ecoboost - polecacie, odradzacie?
View Single Post
Stary 07-11-2011, 09:44   #176
Krzysztof_S
ford::beginner

Model: S-Max
Silnik: 1,6 Eco Boost
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: 1.6 Ecoboost - polecacie, odradzacie?

Witam,
to moj pierwszy post - jako ze wlasnie zamowilem S-maxa 1,6 Eco Boost Titanium z jakimis dodatkami.

Musze kupic auto z 3 osobnymi fotelami w drugim rzedzie (rodzina sie powieksza - 3 foteliki), no i wybor padl na S-Maxa, bo jest duzy, a jednak prowadzi sie troche jak kombi. Alhambra/Sharan czy Galaxy to jednak juz "prawie autobusy" i to sie czuje jak sie jedzie.
Grand C4, Touran, Peugeot 5008 z kolei sa wyraznie mniejsze niz S-max. A Zafire Tourer to trzeba by zamowic nie widzac jej, no i jeszcze do tego nie mozna kupic tam electrycznych foteli... to w sumie byl glowny powod, zeby zamowic Forda.

Jak to napisal ktos testujacy S-max-a, samochod nie powala, ale z samochodow z trzema fotelami z tylu prowadzi sie chyba najlepiej. Zobaczymy.

Jak ktos tez kupuje, to polecam dealera z Siedlec - Planet Car. Ja jestem z Warszawy "wschodniej" i w sumie do Siedlec mam niewiele dluzsza podroz jak na Ursynow. Ale nawet nie musialem tam jechac, bo zalatwilismy wszysto na telefon i maila. Pan Bartek, kierownik salonu, cierpliwy czlowiek i zawsze staral sie doradzic, a zmienialem opcje co chwila :-). Upust tez calkiem calkiem.

Jak ktos ma jakies nowe odczucia co do silnika to sie polecam, moj dopiero sie bedzie produkowal.

No i zalozylem inny post o zawieszeniu. Jechalem S-max Titanium S oraz zwyklym na jezdzie probnej, i domowilem do swojego zawieszenie sportowe. Ten zwykly to jednak troche plywal. Ale moge to jeszcze zmienic, wiec jak ktos ma sportowe zawieszenie od jakiegos czasu to prosba o opinie. :-)

Pozdrawiam wszystkich.
K.
Krzysztof_S jest offline   Odpowiedź z Cytatem