Cytat:
|
slyszalem wiele dobrego o oponach MS Plus 66. W nastepnym roku bede musial kupowac jakies letnie to wezme tez uniroyal pod uwage
|
W poprzednim aucie (mazda 6) miałem uniroyala na zimę i lato. zimówki MS Plus 66 były świetne i śmiało mogę polecić każdemu, chociaż miałem je tylko jeden sezon.
Gorzej sprawa ma się z letnimi. miałem nowy komplet Rainsport 2. Na deszczu po prostu ideał. Przez podeszczowe kałuże auto przelatywało bez żadnego bicia po kierownicy, żadnego wyhamowania. Pierwsze kilka razy byłem w niezłym szoku. niestety w sezonie wymieniłem trzy opony z kompletu. na dwóch wyskoczyły mi bąble na boku po jakichś przetarciach, pewno po krawężniku. Trzecia poszła gdy przy zawracaniu "na trzy" dojechałem do krawężnika opona strzeliła... rozcięło ja z boku. A zawracałem naprawdę delikatnie i ani nie uderzyłem o krawężnik, ani nie docisnąłem mocno. Miały wyjątkowo miękki bok.
Przerobiłem już kilka, może kilkanaście kompletów opon, ale nigdy nie miałem takich przygód jak z tymi uniroyalami.