Witam.
Chciałem napisać moje rozwiązanie problemu z błędem P2263.
Auto odebrałem w piatek (2011_11_04) od mojego ulubionego mechanika w Będzinie. Testowałem je jeszcze tydzień w rożnych warunkach, aby móc teraz wam coś opisać.
Problemem okazało sie "brudne", "zatkane", " zapieczone TURBO.
Mechanik zapytał sie mnie czy uważam ze to auto miało kopa czy to tylko moje "jakies" przyzwyczajenie. Stwierdziłem ze tak. Auto ładnie przyspiesza nie narzekam. Także błąd "CHECK ENGINE" i P2263 bardzo mnie dziwil.
Mechanik stwierdził ze TURBO bylo tak uwalone brudem i zapieczone, ze az lopatki sie nie chciały domykać czy tam przestawiać. Wyczyścił wszystko i przegazowal foczke 10 km po Bedzinie. Z rury leciały ponoć chmury czarnego nagaru a wszyscy w okolo mysleli ze lokomotywa jedzie.
Jeszcze jakiś czas wcześniej czytałem post jednego użytkownika który stwierdził ze lubi dać swojemu focusowi od czasu do czasu trochę wysokich obrotów 4 tys i aż do czerwonej kreski. Uśmiechem sie ironicznie w duchu i stwierdziłem ze
JA CHYBA NIGDY 3 tys nie przekroczyłem. I to byl mój błąd.
Także moje "EMERYCKIE" prowadzenie auta spowodowało ze to TURBO - W CIĄGU ROKU - zamiast przeczyścić wysokimi obrotami od czasu do czasu totalnie się zamuliło. A ja blednie zawsze myślałem ze dając focusowi w dupę prędkością 120, 140 i więcej wszystko ładnie się czyści.
Tylko, że nie wziąłem pod uwagę ze u mnie przy prędkości 120 auto ma 2 tys obrotów [kop].
Mechanik wyraźnie mi oznajmił:
to jest DIESEL - wół roboczy ( z pierwotnego założenia) i można mu lądować a nawet trzeba (przynajmniej od czasu do czasu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) wysokie obroty!.
Ja tego nie robiłem i takie były tego skutki. Ponieważ staram się jeździć tak aby dbać o oszczędności paliwowe, dwumasę i wtryski
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ale ale rownowaga musi byc, a turbo to tez wazna rzecz.
Kiedy wsiadłem do auta poczułem sie jak w rajdówce. Dla mnie "EMERYTA" to kolosalna roznica
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Auto zachowuje sie FENOMENALNIE! Turbo jest teraz cichsze, auto super sie wkreca i super przyspiesza. Pierwsze 10 minut w piatek to bylo " KU R### W OOOOO OOOOO OOOO COOO TOOO JEEEESTT !!! RE WE LA CJA "
Takze polecam sprawdzic stan "ZABRUDZENIA" waszego turbo ! Zapłacilem 150 PLN.