Odp: Poprawne wykonanie diagnostyki za pomocą programu DiagEECIV
Dokładnie jak napisano powyżej, dodam jeszcze że problem jest w systemie operacyjnym który używasz - jeżeli korzystasz z Windowsa nowszego niż 98 to program prawdopodobnie nie jest w stanie komunikować się z portem LPT standardowo jak to robiły wszystkie programy od czasów pierwszego PCeta. W nowszych systemach operacyjnych (XP i tak dalej) system blokuje bezpośredni "assemblerowy" dostęp do portów - dla programisty wyjściem z takiej sytuacji jest komunikacja np. ze specjalnym sterownikiem. Przerabiałem ten problem kiedy pisałem oprogramowanie będące częścią mojej pracy dyplomowej wiele lat temu - korzystało właśnie z portu LPT i mój super soft działał dopóki go nie uruchomiłem w nowym Windowsie (naturalnie poradziłem sobie wtedy z problemem modyfikując moje oprogramowanie - innego sposobu nie ma)
Wspominam o tym po to żeby naświetlić ci że program prawdopodobnie nie jest przystosowany pod nowsze systemy operacyjne.
Z dotychczasowym oprogramowaniem nic nie zrobisz - musisz albo znaleźć nowszą wersję softu (o ile producent ją wydał), albo zainstalować sobie w celach diagnostycznych stary system operacyjny (Windowsy 95, 98, Me - nie inne).
|