Cytat:
|
tobie udało się przeprowadzić diagnostykę na Mondeo TDCi bez OBD2 poprzez ELM327?
Jeżeli tak to sprzedaj patent bo tu wszyscy posiadacze TDCi z lat 2001/2003 (a i późniejszych też) się ucieszą że nie będą musieli jeździć do ASO i płacić po 300 zł za podłączenie tylko kupią ELM za max. 90 zł.
|
Kapsel nie pisz takich rzeczy. sam podpinam się spokojnie elmem do każdego mondeo mk3 TDCI niezależnie od rocznika. sprawdzałem zarówno 2001 jak i 2002 (w sumie kilka aut). wszystko jest kwestią tylko wyboru czy przez
Powertrain czy przez
OBDII i oczywiście właściwy wybór auta
inna sprawa, że teraz mam KTSa 550 więc samo połączenie do jakiegokolwiek auta nie stanowi problemu ale ELM do zawsze mam w aucie bo z reguły jeżdżę z laptopem a nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać
największą abstrakcją dla mnie jest ankieta SrebrnejStrzały bo mogłem oddać jeden głoś a w sumie powinienem wyrazić co najmniej kilka opinii na temat mondków z roczników 2001-3002. w ten sposób tworzy się twierdzenie, które osoby nieobeznane w temacie tylko utwierdza w błędnym stanowisku. mam również focusa TDCi 2002 z którym również spokojnie się łączę elmem a nie sądzę aby ford pozwolił sobie na taką sytuację żeby w foce OBD (niekoniecznie OBDII) działało a w mondku nie więc to tylko potwierdza, że większość osób na forum obsługujących elma i ScanXL nie potrafi posługiwać się tym zestawem. najlepszym przykładem jest to po jakim czasie użytkowania ktoś jest w stanie uruchomić dodatek forda, który w ScanXL po prostu jest a większość chce ściągać ten dodatek