Odp: nie działa podgrzewana przednia szyba
Witam, mam problem z podgrzewaniem przedniej szyby, przyszły jesień , jest coraz chłodniej, a z rana oszroniona szyba.
Nie wiem czy ogrzewanie szyby działa mi poprawnie, bo jak odpalam auto, i temperatura jest bardzo niska, (świeci się czerwony albo pomarańczowy płatek śniegu na desce rozdzielczej przy zegarach) to nie mogę włączyć ogrzewania przedniej szyby. Jak wciskam przycisk ogrzewania to dioda na przycisku na sek się zapala potem gaśnie. Próbując drugi raz i kolejny włączyć, mam taki sam efekt.
Dopiero jak silnik dobrze się rozgrzeje wtedy mogę włączyć ogrzewanie , znaczy się wciskam przycisk i dioda na przycisku się świeci, ale wtedy mam już szybę ogrzaną z nawiewu i nie wiem czy działa czy nie.
I nie wiem czy ogrzewanie szyby u mnie działa poprawnie czy też mam jakiś problem.
Jak długo trzeba czekać (jeżeli ogrzewanie działa poprawnie) aby szyba się ogrzała ? Bo szybciej z nawiewu ją ogrzeję nisz tym ogrzewaniem w szybie.
Chciałem też wspomnieć, że jak było cieplej i miałem zaparowaną przednią szybę, włączając ogrzewanie przedniej szybu to zaparowanie znikało. Więc chyba jest ok przy wyższych temperaturach.
Czy przy niskich temperaturach może coś nie działać, nie stykać ?
Tak na marginesie szyba mam podgrzewaną z tymi falistymi drucikami w środku.
|