@djibiza
z tego co słyszałem sygnał z pierwszej sondy ma mieć kształt sinusoidy, natomiast z drugiej powinien być bardzo płaski, wiec masz ok. tak sobie na chłopski rozum biorę, że jeżeli pierwsza sonda dobrze steruje mieszanką paliwo&powietrze, to druga dokonuje tylko małych korekt, stąd zupełnie inne pomiary napięcia.
aha, pytanie - silnik 2.0 noPB ma dwie sondy lambda?
a tyroski moje pytanie:
podłączyłem sobie interfejs elm327 z softem pcmscan do forda galaxy 2.0 NoPB rocznik 98. pobawiłem się nim trochę - podpatrzyłem sobie trochę danych (np. napięcie pierwszej lambdy, temp, płynu chłodzacego, itp) generalnie to jest całe moje doświadczenie w tym temacie.
chciałbym sobie poprawnie zmierzyć moc silnika oraz moment obrotowy - tak z ciekawości, w jakiej silnik jest kondycji.
edit, żeby nie mnozyć postow ->
po kilku probach i błedach otrzymałem wynik: 85,5 kw przy 5000 obr/min, maksymalny moment obrotowy: 179 Nm. dane te z grubsza pokrywają się z danymi fabrycznymi - 85 kw oraz 170 nm. innymi słowy, silnik mam w dobrym stanie, taki był cel ćwiczenia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przebieg pomiaru.
przede wszystkim trzeba wpierw odnaleźć PID odpowiedzialny za prędkość naszych fordów. przy opcji sprawdzania pid nalezy wybrać "agresywnie" i wtedy ów pid zostanie odnaleziony.
potem przechodzimy do zakladki z "ciągnięciem dynamicznym", ustawiamy metryczny system miar, wypełniamy wszystkie wymagane pola - rozmiar opon np 195/65/15, wagę pojazdu (dp wagi podstawowej nalezy dodać paliwo w baku, oraz naszą wlasną wagę) i klikamy knefel "oblicz". w tym momencie program poprosi nas, abyśmy osiągneli prędkość około 50-65 km/h i klikneli ok. tą prędkość nalezy osiągnąć na biegu, który umożliwia potem ruszenie z miejsca - czyli 2 lub 3, przy czym moim zdaniem 2 jest duzo lepsza, wyjaśnie to za chwilę.
po kliknięciu ok zostanie obliczony końcowy wskaźnik napędu (u mnie wyszedł 9,1 z jakimś jeszcze groszem).
następnie klikamy "nowe ciągniecie dynamiczne" - guzik pierwszy od gory po prawej stronie, pojawi się komunikat, żeby ruszyć dynamicznie z miejsca na tym samym biegu, na którym obliczyliśmy wskaźnik napędu - min dlatego 2 jest lepsza, bo łatwiej jest ruszyć. przyspieszamy do 5000-5500 obrotów na minutę i odpuszczamy nogę z gazu, zostawiając wbity bieg toczymy się się przez chwilkę (nie dotykamy hamulca), program wylicza moc w kw i moment obrotowy w nm.
ps. kiedy robiłem próby na 3 biegu otrzymywałem beznadziejne wyniki - np. 50 kw, co daje 68 km. nie ma sily żeby ten pomiar był prawidlowy, bo taki silnik nie ruszyłby galaxy z miejsca, i z całą pewnoscią bez żadnych pomiarów dałoby się odczuć że auto ma strasznego muła.
ps2. przepraszam, że tak opisowo piszę, ale na tym kompie nie mam zainstalowanego pcmscana i piszę z pamięci, mogę się więc pomylić co do dokładnych nazw opcji i przycisków w pcmscanie, ale myslę że spokojnie dacie sobie rade.