Witam sznownych Kolegow..
Dziekuje za zainteresowanie tematem i od razu pragne odpowiedziec na pytania postawione w odpowiedziach.
Firma w ktorej robilem servis (ASO) jest w Rzeszowie,no coz nie wyszlo chlopakom tak jak chcieli, szkoda tylko ze nikt nie jest na tyle odpowiedzialny by przywrocic uklad elektroniczny do stanu z przed ingerencji w jego system (zalacze fotki dokumentow zlecenia i nastepny,ktory odebralem z autem przywiezionymm na lawecie)
Odpowiadajac na pytanie czy silnik chodzil wczesniej cicho-odpowiem ze tak, nic nie budzilo moich podejrzen ,a mam skale porownawcza co do diesli bo posiadam Eskorta 1.8D i Transita 2.5D to calkiem inne odglosy,tylko na szczescie radze sobie z nimi bo sa proste w konstrukcji.Nadmienie z mam jeszce Mondeo 1.8Zetek i te silniki uwazam za dobre i Fieste 1.3 Endura-ot taki ze mnie milosnik tej marki.Wracajac do tematu -jak sadze mam pewne wyobrazenie o pracy tych aut ,jedynym problemem jest problem ,ktory sie pojawil z wysterowniem silnika TDCi do ktorego jak wiemy musimy miec system swerwisowy IDS by cos w nim zdiagnozowac.
Szanowni Koledzy,wracajac do tematu,ktory byl inspiracja tego postu mam pytanie czy ktos kiedys probowal podmieniac kompa sterowania wtryskami oczywiscie biorac od uwage Immo, ktore jest zainstalowane i czy z tego tutulu nie bylo powazniejszych problemow zwiazanych z wysterowniem silnika.Moim zdaniem sadze,ze te silniki maja bardzo podobne mampy(rocznikowo) i uwazam ze powinny uruchomic awaryjnie auto co pozwoli na stwierdzenie sprawnosci wtryskiwaczy a tym samym pozwoli zaoszczedzic duzo kasy, czasem wydanej calkiem bez sensu.
Pozdrazwiam cieplo i zycze przyjemnosci z obcowania z Fordem,
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.