witam
Jestem po wymianie akumulatora. Bosch S5 85Ah pasuje idealnie, myślę, że podobnie może być z 74Ah, choć ten jest nieco krótszy (85-ka ma 315mm długości, a 74-ka 278 - pozostałe wymiary takie same 175x175mm), nie wiem, czy mocowanie da się przesunąć, żeby nie było luzu. Wprawdzie byłem przy montażu, ale temu mocowaniu się nie przyjrzałem. Na pewno trzeba zdjąć pokrywę filtra powietrza, inaczej się nie da - dostęp jest utrudniony. Aha, przy tym całym procesie trudno jest podtrzymywać napięcie (mi chcieli tak zrobić, ale gdzieś ktoś zawadził i odpięły się kable), dlatego warto zawczasu poszukać kodu do radia.
Kupowałem w sklepie, który ogłasza się na allegro. Tam cena była 380zł, a w sklepie... 500zł! Trochę zdziwiony mówię, że cena miała być inna, a oni, że skoro znalazłem ich na allegro, to dla mnie cena 380zł. Czyli wysokie marże mają, skoro potrafią tak cenami operować. Myślę, że zakup wysyłkowy nie jest jakoś ryzykowny, bo do sklepu te akumulatory też jakoś dowożą. Ale przelicz, czy nie warto podjechać osobiście (za cenę przesyłki masz paliwo do diesla na +-130km, czyli jak znajdziesz sklep w miejscowości do 65km, to warto samemu podjechać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam
P.S. Za jakiś czas dam znać, jak sprawuje się nowy aku, tym bardziej, że często będę webasto używał..