Temat: [Mondeo 2000-2007] Nie działa podgrzewana przednia szyba
View Single Post
Stary 20-11-2011, 16:02   #124
TTT
ford::average

Model: Mondeo Ghia MKIII Kombi Automat, Transit Jumbo
Silnik: 2.0 TDci / 2.2 TDci 125 KM
Rocznik: 2004 / 2012
Domyślnie Odp: nie działa podgrzewana przednia szyba

Cytat:
Napisał stmartin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziś sprawdziłem czy podczas włączania ogrzewania przedniej szyby słychać jak przekaźnik "tyka" i okazało się że nie.
Jak włączam ogrzewanie tylnej szyby to tyka, a jak przedniej to nie, nawet jak dobrze rozgrzeje się silnik, i dioda na przycisku ogrzewania przedniej szyby świeci się to włączając i wyłączając nie słyszę takiego "tyknięcia" jak przy włączaniu ogrzewania tylnej szyby. Za to zauważyłem że podświetlenie zegarów jak by przygasa/mruga (skok napięcia ?) podczas wciskania przycisku ogrzewania przedniej szyby.
U mnie jest tak samo - przy tylnej "tyka" , przy przedniej "nie tyka". Ale u mnie wszystko działa - tzn niezależnie od temperatury po uruchomieniu silnika działa zarówno przód jak i tył.

A mam jeszcze pytanie - czy po włączeniu podgrzewania przedniej szyby działa ono tylko przez określony z góry czas, a potem samo sie wyłącza ? Czy trzeba wyłączyć samemu?
TTT jest offline   Odpowiedź z Cytatem