Odp: Nowe Mondeo - lista ewentualnych usterek
Drodzy klubowicze ma problem którego ASO w Łodzi nie może zlokalizować. Mam nadzieję że może ktoś z was doradzi, nakieruje na odpowiedni tor. Ale do rzeczy mam dziwne skrzypienie z okolic podkłokietnika. Zjawisko nie zawsze występuje, jak już wystąpi to zauważyłem że jest to związane z jazdą na obrotach poniżej 1700 lub bo nierównościach (kocie łby, kostka). Co udało mi się ustalić nie ma tego dźwięku jak otworzony jest podłokietnik (głębokie otworzenie). Logicznie wydawać by się powinno że w serwisie powinni problem usunąć. Pojechał no i Pan stwierdził że rzeczywiście mam racje, dźwięk nie pojawia się jak jest otworzony schowek na CD. Decyzja wymiana zamka zamykającego (srebrna klamra). Pomogło na 1 tydzień, później uchwyt się znów wyrobił i dźwięk pojawia się znów. Jak podłożę papier czy też chusteczkę pomiędzy zamykanie a dolną część podłokietnika tak aby " dzynczelek od uchwytu nie miał luzu w otworze w podłokietniku jest wszystko ok. Nie wiem czy nie trzeba wymienić całego podłokietnika.
Możecie coś doradzić.
p.s. Mam nadzieję że opisałem temat dość czytelnie. Naprawdę każda rada jest na wagę złota. Nie uśmiecha mi się jeździć rocznym autem z papierem w uchwycie zamykającym podłokietnik.
|