View Single Post
Stary 24-11-2011, 20:07   #19
Szakal_76
ford::beginner

Imię: Sławek
Model: Ford Focus Mk3
Silnik: 2.0L Duratec DI TI-VCT
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Przygasanie... już nie!!! Rozwiązanie.

Cytat:
Napisał bartstep Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Silnik musi być dobrze uziemiony. To w końcu na jego korpus schodzi napięcie ze świec. Jeśli nie ma dobrego uziemienia prądy błądzą i szukają ujścia przez inne połączenia. I właśnie wtedy totalnie zakłócają sygnały z czujników. Mimo, że czujniki są sprawne to podawane przez nie wartości są zakłamane. Dodatkowo iskra na świecach jest duuuużo słabsza.

Tak więc odkręcenie tego kabelka, wyczyszczenie końcówek i połączeń na silniku i nadkolu sprawiło, że:

1. silnik krokowy nie jest do wymiany
2. program podbicia obrotów to jakaś bzdura

Mam nadzieję, że i Wam pomoże...
Wypróbowałem to metodę i niestety nie pomogło. Wymieniłem też uszczelkę pod przepustnicą (że to niby "lewe" powietrze go dławi), przecześciłem śilnik krokowy i dalej nic. Totalnie zrezygnowany udałem sie do znajomych mechaników sieci T R W. Pomogło podpięcie do komputera i wykasowanie błędu na "przepływomierzu powietrza" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Autko gada jak nowe na biegu jałowym i nie przygasa (wreszcie) !!!