View Single Post
Stary 25-11-2011, 13:22   #186
krzysios
ford::beginner

Model: Ford S-Max Titanium
Silnik: 2.0 TDCi 143KM
Rocznik: 2007/8
Smile Odp: 3 rząd siedzeń

Cytat:
Napisał krzysios Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W Autonobile nie mają ale a Auto Plaza na popularnej maja używanego s-maxa i galaxy w wersji 7mio osobowej. Wybieram się w najbliższych dniach, jak wróce to się podziele wrażeniami.
Byłem dziś w jednym z Warszawskich salonów forda gdzie mieli GALAXY i s-maxa 7mio osobowego.
Powiem tak. O ile na papierze różnica w poj. bagażnika nie jest duża o tyle na żywo jest zauważalna. Siedzenie w s-max w 3cim rzędzie nie jest przesuwane a ilość miejsc na nogi jest znikoma. W galaxy jest pełna regulacja fotela i foteli, jest wyżej więc nawet ja, mający 180cm wysokości, mieszczę się tam spokojnie. W prawdzie bez rewelacji ale jest przyzwoicie. W s-maxie są super fotele w pierwszym rzędzie. Szczególnie trzymanie boczne jest super (podobne do mojej hondy civic rok 2003).
W galaxy trochę krótkie jest siedzisko a trzymanie boczne średnie ale bez tragedii.
Przejechałem się galaxy 2.0 TDCI i moje obawy się rozwiały. Ze względu na to, że nie mam doświadczenia z VANami bałem się że będzie go bujało bardzo na boki i że będzie nurkował przy hamowaniu i będzie ociążały.
A tu miłe zaskoczenie. Skrzynia biegów idealnie pracuje, biegi wchodzą lekko i precyzyjnie, moc wystarczająca, jest w nim cicho, nie nurkuje przy hamowaniu jest dość twardy, nie buja zbytnio na boki.
W zasadzie co do modelu decyzję podjąłem - kupuje GALAXY! Pozostaje jeszcze kwestia wyboru konkretnego egzemplarza. Liczę na to że uda mi się znaleźć takiego który ma alufelgi 17', parktronic i przyciemniane szyby Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
krzysios jest offline   Odpowiedź z Cytatem