Przepraszam ze dzisiaj nie dałem rady zrobić fotek mojej konstrukcji. Jutro to nadrobię. Co do instalacji elektrycznej to główne zasilanie pociągnąłem z aku. cała instalacja pracuje na dwóch przekaźnikach zdaje się 30 amper. sterowanie mam pod kierownicą zwykłym pływakowym włącznikiem. Napięcie zasilania przekaźników z racji bezpieczeństwa podłączyłem pod styk gdzie napięcie pojawia się w momencie włączenia stacyjki. W przyszłości mam zamiar zmodyfikować całą instalację wpinając się w alternator gdzie napięcie pojawia się po uruchomieniu silnika a sterowanie ma odbywać się za pomocą termistora który będzie rozłączał układ przy osiągnięciu temp. 60 stopni. profilaktycznie zamontuję kontrolkę sygnalizującą działanie układu. Na razie była to mała prowizorka a jak wiadomo one działają czasami najlepiej i najdłużej ;-)
Uważam, że konstrukcja ta ma wyższość o tyle, że chodzi nie tylko o grzanie powietrza z nawiewu ale o podgrzanie silnika. Nie od dzisiaj wiadomo, że zimny czy niedogrzany diesel jest do bani. Pozdrawiam
Podobne rozwiązanie i w zasadzie identyczny podgrzewacz zastosował kolega z załączonego linka :
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...dy_montaz.html