View Single Post
Stary 26-11-2011, 19:35   #103
neon2909
ford::average

Imię: Michał
Model: FOCUS II FL
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Re: Odp: Poprawa ogrzewania w 1.6 tdci prosty sposób

Cytat:
Napisał kawiecDIY Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Grzalka z tego co pamietam ma 600W i u mnie wyglada to tak ze w domowym gniazdku 230V mam wpiety timer i mam go ustawionego za zalacza sie 2-3 godziny ( w zaleznosci od panujacej temperatury na dworze ) przed planowanym rannyn wyjazdem do pracy, rano tylko odpinam zielony przewód od gniazdka ktore jest w samochodzie i w droge a silnik juz jest wstepnie rozgrzany zanim wyjade na szose Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Najlepsze jest kiedy jade do znajomych na wiecej niz pare godzin i prosze o wiaderko pradu, patrza na mnie jak na idiote kiedy podlaczam 230V pod zderzak hehe za to ja sie smieje z nich kiedy wyjezdzam i mam cieplutko.
Zazdroszczę posiadania prądu w garażu. Ja niestety na taki luksus nie mogę sobie pozwolić. Tego typu rozwiązanie powszechnie jest stosowane w samochodach przeznaczonych na rynek Szwecki czy Norweski. Kolega miał skode octawie z takim fabrycznym podgrzewaniem.
neon2909 jest offline   Odpowiedź z Cytatem