View Single Post
Stary 26-11-2011, 19:49   #105
kawiecDIY
ford::average

Model: Focus II juz bez DPF
Silnik: 1.6TDCI Titanium
Rocznik: 11.2005
Domyślnie Re: Odp: Re: Odp: Poprawa ogrzewania w 1.6 tdci prosty sposób

Cytat:
Napisał neon2909 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zazdroszczę posiadania prądu w garażu. Ja niestety na taki luksus nie mogę sobie pozwolić. Tego typu rozwiązanie powszechnie jest stosowane w samochodach przeznaczonych na rynek Szwecki czy Norweski. Kolega miał skode octawie z takim fabrycznym podgrzewaniem.
Posiadac to moze i jest no nawet fajny i duzy ale caly zagracony, ostatnio to nie wiedzialem czy upcham opony letnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., przedluzacz ciagne do samochodu ktory stoi pod chmurka.

Cytat:
Napisał danielsan51 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
moze i ja sie skusze,czyli 2 godz przed trzeba uruchomic?i ile musisz jechac zanim temp skoczy na ok90 w takim temperaturach jak teraz 0-4.jak to wyglada w podlaczeniu duzo roboty?
Nigdy nie sprawdzalem ale silnik ( tzn plyn chlodniczy bo to on jest grzany a ze jest pelno kanalikow to cieplo idzie na caly silnik ) przy uruchomieniu ma podobno 40-50sC wiecej od otoczenia wiec zle nie jest.( gdzies kiedys wyczytalem w necie dane tej grzalki )
Motaz jest prosty zajal mi okolo godzinki wraz z podniesieniem autka i zlaniem plynu chlodniczego.

Obecnie jeszcze jej nie wlaczam bo jest zbyt cieplo, autko podpinam pod gniazdko tak przy -5sC i wiecej.

Ostatnio edytowane przez kawiecDIY ; 26-11-2011 o 20:30
kawiecDIY jest offline   Odpowiedź z Cytatem