Cytat:
|
Jestem nowym forumowiczem i mam pytanie co do zakupu nowego mondeo 1.6 125KM - Ambiente + Silver X. Czy starczy mocy w stosunku do masy samochodu. Jakie są wasze doświadczenia z użytkowania po przejechaniu iluś tysięcy kilometrów. Na co zwrócić uwagę przy kupnie nowego - salon Auto-Skar w Kielcach . Czy ktoś z użytkowników zauważył , że promocja na Mondeo 1.6 125KM jest jakby tylko w salonie, w internecie już mniej - trochę to mnie zastanawia.
|
Ten silnik ma obecnie 120km.
Jeśli o mnie chodzi to jestem zadowolony, nie jest to zawalidroga. Ja zrobiłem sobie przed zakupem jazdę testową i wiedziałem co biorę. Oczywiście jak ktoś przesiada się z mocniejszej wersji będzie odczuwał deficyt mocy, ale naprawdę jeździ się przyjemnie. Dynamiczna jazda zmusza do czerpania z wyższych obrotów, ale TI-VCT tego się nie boi a wręcz lubi.
Z drugiej strony w tej chwili trudno jest znaleźć na rynku tej klasy auto w cenie klasy kompakt.
Zawsze trzeba dokonywać jakiś kompromisów, dla mnie zakup w tej specyfikacji i wersji (przy przebiegach do 15000 rocznie) był takim kompromisem.