Temat: [Mondeo 2007-2014] Wymiana filtra paliwa (diesel) w 2.0 TDCi
View Single Post
Stary 28-11-2011, 18:40   #27
mrk26
ford::professional

Model: Był Mondeo MK5 Titanium X Sport, jest Kodiaq 4x4
Silnik: Był 2.0 TDCi 210 Bhp, jest 2.0 tdi 190 Bhp
Rocznik: Był 2015, jest 2017
Domyślnie Odp: Wymiana filtra paliwa (diesel)

U mnie chłopaki też tak sie bawili jak ty z tym wlewaniem ropy i po dwóch godzinach sie poddali bo to jest gorsze od roboty, którą "Syzyf" odwalałGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. trzy razy plakiem do filtra i zassało paliwo bez problemu, a co do twojego sposobu to chciałbym zauważyć że jak odkręcisz ten zaworek to paliwo(ropa) odrazu spada z wężyka do dołu bo traci ciśnienie w wężyku tak że nie wiem czy to taka dobra opcja bo po prostu pchasz paliwo do baku, no chyba że ktoś ma taki weżyk jak do pompki samochodowej to może się pobawić bo zwykłym to bym się nawet nie zabierał. Jedynie komu poszło sprawnie na forum to chyba był JVC ale on ma 1.8 tak że zupełnie inna bajka, ja odrazu mówie z tego co widziałem, plak to chyba jedna z łatwiejszych opcji i wbrew temu co mówisz normalnie zassa paliwo tylko odrazu po zmianie filtra odpalasz auto i czekasz aż dojdzie do momentu gdzie jest powietrze, auto gaśnie i w tedy dajesz plakiem, raz drugi i zasysa rope bez problemu, jak pytałem znajomego jak to robią w warsztacie (nie w polsce) to mówił że używają preparatu ułatwiającego odpalanie silnika (engine start) też do filtra powietrza, specjalny do diesla bo plak może być troszkę za "suchy"Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mrk26 jest offline   Odpowiedź z Cytatem