View Single Post
Stary 28-11-2011, 20:03   #24
roger
ford::average

Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Ford S-maX + Carbon ! ! Okleina konsoli!

Cytat:
Napisał DeJJv Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wczoraj (sobota - start 18.30, koniec 20.30) rozebrałem cały kokpit aby dokończyć dzieło i okleiłem go. Do demontażu potrzebne były klucze do radia Sony (kupione na allegro za 20 zł :-) które PASUJĄ IDEALNIE ! http://allegro.pl/klucze-wyjmaki-do-...895175732.html ) bo w serwisie NIE MAJĄ CZEGOŚ TAKIEGO NA SPRZEDAŻ ;-) ) torx i śrubokręt gwiazdka.

- najpierw ściągasz pasek na którym są przyciski ESP, AWARYJNE, oraz OGRZEWANIE SZYBY TYLNEJ - aby to zrobić podważ go delikatnie płaskim śrubokrętem (przez ścierkę najlepiej aby nic nie zniszczyć) od strony pasażera, na samym końcu tego paska, w rogu. Jak już go podważysz do dosłownie "wyskoczy" w Twoje ręce....

- pod paskiem są 2 śruby, pod radiem kolejne 2 i jak podważysz plastik który jest od kubków po zapalniczkę, to obok zapalniczki są ostatnie 2 śruby;

- jak odkręcisz te 6 śrub to plastik jest twój, wystarczy jeszcze odkręcić panel sterownia klimatyzacją (4 śrubki....) aby bez żadnych problemów okleić plastik wokół radia.
Witam,
zabieram się właśnie do oklejenia kokpitu oraz listwy czołowej czarną folią. Mam 2 pytania: jaki jest rozmiar wkrętów torx i czego używałeś do odtłuszczania plastiku przed nałożeniem folii?
Dzięki za info
roger jest offline   Odpowiedź z Cytatem